0 02 05 0121221eb3f190f8d786e870df64bc70159e9003a4391bf0b230326819281125 5455f85bb07ce257

Înapoi pe tron: Scania Super câștigă premiul Green Truck 2024

În fiecare an, toți producătorii de camioane grele din Europa sunt invitați la testul comparativ Green Truck. Acesta este organizat de două reviste germane de specialitate pentru a identifica cel mai eficient camion de transport internațional din punct de vedere al transportului. În afară de anul 2023 – când Scania s-a clasat pe locul al doilea – producătorul din Södertälje a câștigat și a fost numit “Green Truck” pentru șapte din ultimele opt teste. De fapt, Scania a câștigat testul de nouă ori din cele 14 care au avut loc de la începutul competiției în 2011 – o realizare impresionantă!

„Scania participă la multe teste de presă în Europa, dar Green Truck Award se concentrează cu adevărat pe ceea ce este o cerință de bază în industria noastră – oferirea clienților cea mai bună eficiență posibilă a transportului”, spune Stefan Dorski, vicepreședinte senior și șef la Scania Trucks. „Sistemul nostru de propulsie bazat pe motorul Super a fost introdus în 2021 și adus un nou nivel de performanță pe piață, cu economii de combustibil de 8% de care clienții noștri beneficiază acum în operațiunile lor zilnice.”

Testul anual “Green Truck” este organizat de revistele Trucker și Verkehrs-Rundschau. A început în 2011 și avut loc de 14 ori. Până acum, Scania a obținut nouă (!) victorii în total, patru locuri secunde și un loc 5 (chiar în primul an). Inutil să mai spunem, nicio altă marcă nu este nici măcar aproape de palmaresul Scania.

„Ah, locul cinci – asta s-a întâmplat cu mult înainte ca mandatul meu să înceapă”, spune Dorski zâmbind. „Cu toate acestea, noi, cei de la Scania, suntem foarte mândri și fericiți că am recâștigat titlul de cel mai eficient camion de transport internațional din lume. Un consum mai mic de combustibil înseamnă că autocamioanele noastre contribuie foarte mult la reducerea emisiilor de CO2, deoarece o mare parte din transporturile din lume depind încă de motoarele cu combustie.”

Cel mai bun camion din test este identificat prin aplicarea unei formule inteligente care acoperă toate aspectele relevante ale eficienței transportului și sustenabilității: consumul de combustibil, viteza medie, volumul de AdBlue utilizat și greutatea camionului (cu cât este mai ușor, cu atât mai bine).

„Câștigarea Green Truck înseamnă să ai cea mai bună ofertă de pe piață”, spune Stefan Dorski, șeful Scania Trucks. „Un camion similar cu 460 R câștigător poate fi comandat de oricine, aici și acum.”

Iar când ne uităm mai atent la datele reale utilizate în formula Green Truck, rezultatele Scania ies în evidență: pe o distanță de peste 100 km, diferența medie față de locul doi este de 0,41 litri de combustibil. Având în vedere faptul că un camion de transport internațional parcurge aproximativ 150.000 km în fiecare an, ceea ce face ca cei peste 600 de litri pe an ai Scania să fie mai buni decât cel mai apropiat concurent.

Cu o greutate de 7.040 kg, camionul Scania a fost, de asemenea, cel mai ușor vehicul și a atins cea mai mare viteză medie, de 79,70 km/h. Scania a introdus, de asemenea, o versiune actualizată a sistemului său CCAP (Cruise Control cu Predicție) în mai 2023, lucru despre care se crede că a oferit un avantaj în test.

Testarea propriu-zisă are loc pe diferite tipuri de drumuri (deși în principal autostrăzi) din zona München. Totul este monitorizat îndeaproape de organizatori și de personalul producătorilor participanți. Un camion de referință este întotdeauna utilizat pentru a compensa condițiile în schimbare, cum ar fi vânturile din față, ploaia și temperatura.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați:

Örjan Åslund, Head of Product Affairs and Press Testing, Scania Trucks

Phone: + 46 70 289 83 78, E-mail: orjan.aslund@scania.com